Hierom kan Oranje zich tegen Canada alvast instellen op de Oostenrijkse speelstijl

Hierom kan Oranje zich tegen Canada alvast instellen op de Oostenrijkse speelstijl
6 juni om 11:53
Laatste update: 6 juni om 11:53

Donderdagavond speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Canada in De Kuip. Dit duel biedt Oranje mogelijk een unieke kans om zich optimaal voor te bereiden op de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk. Waarom dat zo is, vertelt VoetbalNieuws.nl je.

Jesse Marsch voormalig assistent van Ralf Rangnick

Jesse Marsch, de bondscoach van Canada, is namelijk een voormalige assistent van Ralf Rangnick, de huidige bondscoach van Oostenrijk. Marsch werd in mei aangesteld, maar de wedstrijd was al in maart gepland. Dat biedt Nederland de mogelijkheid om te spelen tegen een team met een vergelijkbare speelstijl als Oostenrijk.

Marsch heeft een indrukwekkende carrière als trainer. Na een periode als assistent bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten, begon hij in 2012 als hoofdtrainer bij Montreal Impact. Vervolgens werd hij in 2015 hoofdtrainer van New York Red Bulls, waar hij succesvol was en in 2018 de overstap maakte naar RB Leipzig als assistent van Rangnick. Na Leipzig werd Marsch hoofdtrainer bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, waar hij de dubbel won in zijn eerste seizoen. Hij vervolgde zijn carrière bij RB Leipzig en Leeds United voordat hij bondscoach van Canada werd.

Het is voor Nederland belangrijk om zich goed voor te bereiden op de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk, die op 25 juni plaatsvindt. De speelstijl van Canada onder leiding van Marsch kan inzicht geven in de tactieken van Oostenrijk: hoog druk zetten, met veel energie. Nederland speelt daarnaast op 10 juni nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen IJsland, eveneens in De Kuip.

De eerste EK-poulewedstrijd voor Oranje is op zondag 16 juni om 15.00 uur tegen Polen, gevolgd door Frankrijk op 21 juni. Oostenrijk is de laatste tegenstander in de groepsfase, in een mogelijk allesbeslissende wedstrijd.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!