Dit zeggen de ouders van Ian Maatsen over diens absentie op het EK 2024

Dit zeiden de ouders van Ian Maatsen over diens absentie op het EK 2024

11 juni om 08:35
Laatste update: 11 juni om 08:35

Edward en Wendy Maatsen, ouders van Ian Maatsen, reageerden woensdagavond op de beslissing van Ronald Koeman om hun zoon niet mee te nemen naar het EK 2024 in Duitsland. Maatsen, die tot de voorselectie behoorde, kreeg woensdagochtend via FaceTime te horen dat hij niet is geselecteerd. Nu lijkt Maatsen alsnog te worden geselecteerd vanwege het wegvallen van Frenkie de Jong. 

Ouders Ian Maatsen reageren op EK-selectie Oranje

"Het was een uurtje of 08.30 uur en hij (Koeman, red.) heeft hem duidelijk gemaakt waarom hij deze keuze heeft gemaakt, dat was duidelijk voor Ian", legt Wendy Maatsen uit aan SBS6. "Hij was wel teleurgesteld, maar het hoort ook bij de sport."

Vader Edward Maatsen voegt toe: "Ik zeg altijd: we zijn een reis begonnen en het einde daarvan is nog niet in zicht. Dat gaat allemaal wel komen in de toekomst, hij is nog maar 22."

De familie is teleurgesteld dat Maatsen niet naar het eindtoernooi in Duitsland gaat, maar ze zijn trots op zijn prestaties met Borussia Dortmund. Maatsen heeft met zijn club de Champions League-finale bereikt, een hoogtepunt in zijn nog jonge carrière. "Onbeschrijfelijk," zeggen zijn vader en moeder in koor over de finaleplaats. "We hebben geweldig genoten van de laatste wedstrijd in Parijs. Na de wedstrijd renden we naar beneden, dat was echt een heel mooi moment. Toen zei hij: ik kan het niet bevatten, ik ga naar de finale."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!