'Verrassend nieuws: Van Nistelrooij in beeld als coach van Premier League-club'

'Verrassend nieuws: Van Nistelrooij in beeld als coach van Premier League-club'
29 mei om 18:25
Laatste update: 29 mei om 18:30

Ruud van Nistelrooij is in beeld om de nieuwe trainer van Leicester City te worden. De Nederlander, die al bijna een jaar lang zonder baan zit, zou bij The Foxes de opvolger kunnen worden van Enzo Maresca, die naar Chelsea vertrekt.

Sinds zijn vertrek bij PSV in 2023 heeft Van Nistelrooij geen job meer gehad. Hij zou zijn loopbaan naar verluidt kunnen vervolgen bij Leicester, dat met Maresca afgelopen seizoen promoveerde naar de Premier League.

De Engelse landskampioen van 2016 heeft een vacature vrij, aangezien Maresca bijna officieel de nieuwe trainer van Chelsea is. Van Nistelrooij is uiteraard geen onbekende in de Premier League. Als spits van Manchester United speelde hij tussen 2001 en 2006 meer dan 150 wedstrijden in Engeland. Als trainer heeft Van Nistelrooij ervaring als jeugd- en hoofdcoach van PSV en assistent van het Nederlands elftal. Met de Eindhovenaren won hij in 2023 de KNVB Beker, maar vertrok hij via de achterdeur wegens onenigheid met het clubbestuur.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!