Wanneer speelt Ajax de tweede voorronde van de Europa League?

Wanneer begint het Europese seizoen voor Ajax in 2024/2025?
19 juni om 10:25
Laatste update: 19 juni om 10:20

Ajax is het vorige Eredivisie-seizoen als vijfde geëindigd. De Amsterdammers zijn daarom zeker van een ticket voor de voorronde van de Europa League. Woensdag wordt bekend welke tegenstander Ajax tegenkomt in deze voorronde. VoetbalNieuws.nl vertelt je wanneer het Europese seizoen 2024/2025 begint voor Ajax.

Ajax in de tweede voorronde van de Europa League

Ajax kende een dramatisch seizoen, maar mag desondanks toch Europees voetbal spelen en gaat dat dankzij de bekerwinst van Feyenoord doen in de Europa League. De ploeg uit Amsterdam stroomt in de tweede voorronde van het toernooi in. De loting daarvoor vindt plaats op woensdag 19 juni. De eerste wedstrijd is op donderdag 25 juli en de return op donderdag 1 augustus. Ajax zou in totaal drie rondes moeten overleven om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Hoe kan Ajax naar de groepsfase van de Europa League?

Echter is er ook een scenario mogelijk waarin Ajax rechtstreeks de groepsfase in gaat. Daarvoor is het afhankelijk van de prestaties van clubs in buitenlandse competities. De Conference League-winnaar moet óf kampioen van Griekenland worden (Olympiakos) of in de top zeven in Italië eindigen (Fiorentina). In dat geval schuift er door de goede kwalificatie in de coëfficiëntenranglijst een rechtstreeks Europa League-ticket door naar Nederland en kan Ajax juichen. Wanneer Ajax rechtstreeks de groepsfase bereikt, begint het pas op 25 september aan haar Europese campagne. De loting daarvoor wordt op 30 augustus verricht.

Wanneer begint Ajax in 2024/25 aan het Europese seizoen?

Tweede voorronde Europa League: 25 juli en 1 augustus, loting op 19 juni
Groepsfase Europa League: 25 september, loting op 30 augustus