Ajax krijgt goed nieuws na loting en ontloopt Griekse topclub

Ajax krijgt goed nieuws na voorloting en ontloopt Griekse topclub

19 juni om 09:31
Laatste update: 19 juni om 09:35

Ajax weet al iets beter waar het aan toe is in de tweede voorronde van de Europa League. Door de voorloting van de UEFA is duidelijk geworden dat Ajax in ieder geval Panathinaikos ontloopt.

Woensdagmiddag om 13.00 uur wordt de officiële loting verricht. De UEFA heeft echter al een voorloting gedaan, waardoor een aantal mogelijke tegenstanders is uitgesloten. Ajax heeft een geplaatste status en gaat daardoor met een voordeel de koker in. 

Ajax hoeft dus niet te rekenen op een tweeluik met Panathinaikos, Maccabi Petah Tikva, Elfsborg/Pafos FC, of Paksi FC/Corvinul Hunedoara. Dit betekent dat de volgende teams overblijven als mogelijke tegenstanders: Ružomberok/FC Tobol, Kilmarnock FC, Silkeborg IF, FK Vojvodina en KF Llapi/Wisla Krakau.

Voor Ajax en coach Francesco Farioli is het positief dat Panathinaikos ontlopen wordt. De Griekse bekerwinnaar was op papier de sterkste mogelijke tegenstander. Nu is de kans groot dat Ajax het seizoen begint in Oost-Europa, tenzij ze gekoppeld worden aan Kilmarnock of Silkeborg.

Ajax heeft nog nooit in Europees verband gespeeld tegen een van de overgebleven teams. Dit maakt de aankomende wedstrijd extra interessant en uitdagend voor de Amsterdamse club.