De Telegraaf: Rosario wijst eerste voorstel van Ajax af

De Telegraaf: 'Rosario wijst eerste voorstel van Ajax af'
18 juni om 19:18
Laatste update: 18 juni om 19:33

Pablo Rosario heeft een eerste contractvoorstel van Ajax naast zich neergelegd, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdammers boden de middenvelder een contract tot medio 2028, maar vraag en aanbod liggen nog ver uit elkaar.

Het is de verwachting dat Rosario’s zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez op korte termijn een tegenvoorstel doet. Rosario speelde eerder tussen 2010 en 2014 in de jeugdopleiding van Ajax. Bij OGC Nice was hij het verlengstuk van de nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli. In drie seizoenen kwam hij tot 113 wedstrijden voor de Zuid-Franse club.

Rosario beleefde in Nederland zijn doorbraak bij PSV. Na 138 duels in het eerste van PSV maakte hij in 2021 voor zes miljoen euro de overstap naar OGC Nice. Daar staat hij nog één seizoen onder contract. Beide clubs moeten het eens worden over de transfersom, maar eerst moet Ajax een akkoord bereiken met de speler zelf.

Technisch directeur Alex Kroes hoopt eerst enkele contractspelers van Ajax te laten vertrekken. Negen van de twaalf aankopen van de zomer van 2023 mogen volgens de krant op zoek naar een andere club. Alleen Diant Ramaj, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen lijken nog op een serieuze rol te mogen hopen.