Nieuws

Duel om promotie: dit is wanneer Groningen en Roda JC in de Eredivisie speelden

Duel om promotie: dit is wanneer Groningen en Roda JC in de Eredivisie speelden

10 mei - 20:48 Laatste update: 18:51

Roda JC mocht vrijdag lang denken aan directe promotie naar de Eredivisie, maar door een late gelijkmaker in Velsen-IJmuiden kan ook FC Groningen nog plek twee pakken. De twee clubs treffen elkaar vrijdag 10 mei in een onderling duel om promotie. VoetbalNieuws.nl kijkt wanneer de clubs voor het laatst in de Eredivisie uitkwamen. 

FC Groningen: 2022/23

FC Groningen degradeerde het afgelopen seizoen uit de Eredivisie na 23 aaneengesloten jaren op het hoogste niveau. De club beleefde een historisch slecht seizoen en verloor maar liefst 24 van de 34 wedstrijden. Groningen eindigde op slechts achttien punten en kwam maar liefst veertien punten tekort om handhaving te bewerkstelligen.

Roda JC: 2017/18

Roda JC krijgt vrijdag 10 mei de kans om voor het eerst in zes jaar weer terug te keren naar de Eredivisie. In het seizoen 2017/18 eindigde de ploeg op plek zestien in de Eredivisie en volgden er play-offs. De ploeg uit Kerkrade trof Almere City in de tweede ronde van de play-offs om lijfsbehoud en ging in het tweeluik met 2-1 ten onder. Roda eindigde het seizoen in de Eredivisie met 30 punten en kwam vijf punten tekort voor lijfsbehoud.  

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!