Breaking news

Willem II terug in de Eredivisie, Roda moet wachten na laat punt Groningen

Willem II terug in de Eredivisie, Roda moet wachten na laat punt Groningen

3 mei - 21:58 Laatste update: 22:04

Willem II is er vrijdag in geslaagd te promoveren naar de Eredivisie. De Tilburgers maakten op de valreep gelijk en hadden door een gelijkspel van FC Groningen genoeg aan het punt. Roda JC moet wachten met directe promotie vanwege de late gelijkmaker van Groningen. 

Roda JC - SC Cambuur 2-0
Roda JC begon als nummer twee aan het duel van Cambuur, maar wist dat Groningen in de nek zou hijgen met slechts één punt achterstand. De ploeg uit Kerkrade domineerde in eigen huis, maar moest lang wachten voordat de bevrijdende 1-0 viel. Sami Ouaissa schoof prima binnen na een klein uur spelen.

Václav Sejk maakte een kwartier voor tijd een einde aan alle twijfels met de 2-0 en vervolgens kon Roda het duel rustig uitspelen. De ploeg zal vrijdag tijdens het duel mee hebben gekregen dat concurrent FC Groningen er slecht voor stond tegen Telstar. Groningen speelde echter in de laatste seconde nog gelijk tegen Telstar en daarom kan de club nog altijd promoveren. Roda moet in de laatste speelronde nog aan de bak!

FC Dordrecht - Willem II 1-1
Willem II stond vrijdag voor 1et kampioensduel tegen FC Dordrecht nadat er in de vorige speelronde werd gelijkgespeeld tegen FC Groningen. De Tilburgers kregen aardige kansen, maar zagen na een klein half uur de achterstand ontstaan. Shiloh 't Zand ontving de bal na een uitgespeelde hoekschop en schoot uitstekend binnen.

De bezoekers kregen een kwartier voor tijd een strafschop, maar Jeredy Hilterman stuitte op doelman Luca Plogmann. In de blessuretijd kopte Michael de Leeuw nog goed raak. Willem II speelt weliswaar weer gelijk, maar door de nederlaag van Groningen kan de ploeg niet meer een plek in de top twee ontgaan. Willem II promoveert naar de Eredivisie!