Dit is waarom Ajax nauwelijks winst maakt op de transfer van Conceição

Ajax maakt bijna geen winst op Francisco Conceição
5 juni om 18:40
Laatste update: 24 april om 11:20

FC Porto heeft Francisco Conceição definitief overgenomen van AjaxChico keer terug naar de club die hem voor vijf miljoen naar Amsterdam liet vertrekken, maar de 10.5 miljoen die Ajax vangt betekent geen winst. Hoe zit het precies? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Tijdens het zomerse transferwindow van 2022 tekent Conceição in Amsterdam. Ajax betaald vijf miljoen voor de zoon van FC Porto trainer Sérgio Conceição en hij tekent een contract tot medio 2027. De vlugge Portugese buitenspeler kan niet slagen in Amsterdam en na 28 wedstrijden in het eerste elftal is het al voor hem gedaan. De net aangestelde Sven Mislintat beslist dat het beter voor Conceição is om met een huurtransfer te vertrekken. FC Porto slaat toe en weet zelfs een koopoptie in het contract te krijgen. Die bedraagt in totaal 10.5 miljoen euro en dus besluit de Portugese club begin juni de buitenspeler terug te halen.

Waarom maakt Ajax geen forse winst op Conceição

De vijf miljoen die Ajax betaalde is dus gestegen naar 10.5 miljoen. Echter zullen de Amsterdammers de 5.5 miljoen die als winst gezien kan worden niet op de rekening bij kunnen schrijven. Toen Conceição in Amsterdam tekende kreeg hij een tekenbonus van vier miljoen euro en dus zakt de totale winst van de transfer naar slechts één miljoen. Daags na het ontvangen van het tweede deel van zijn tekenbonus maakte de zaakwaarnemer van Conceição dat hij liever wilde vertrekken en Ajax werkte daar aan mee.

Dit seizoen verkeerde Conceição in een veel betere vorm. Onder zijn vader bij FC Porto bloeide de rappe buitenspeler weer helemaal op. Hij begon bij zijn oude club onderaan de hyrachie, maar werd uiteindelijk een onomstreden basisspeler op de rechterflank. In 43 wedstrijden scoorde hij acht keer en leverde hij ook acht assists af. Ook mag hij zich komende zomer gaan opmaken voor het EK, want Roberto Martínez nam hem op in de definitieve selectie.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!