Nieuws

Door deze regel kan Stade Brest bij Europees voetbal niet in het eigen stadion

Door deze regel kan Stade Brest bij Europees voetbal niet in het eigen stadion

23 april - 23:41 Laatste update: 24 april - 02:27

De UEFA zal Stade Brest verboden hun thuiswedstrijden voor Europese competities in het Francis Le Blé stadion te spelen, mocht de club zich kwalificeren. Dit is naar voren gekomen uit een bron dichtbij de situatie, bevestigd door Franse media. VoetbalNieuws legt uit wat er precies aan de hand is!

Het Stade Francis-Le Blé kampt namelijk met ernstige bouwvalligheid. Drie van de vier tribunes van het stadion zijn opgetrokken uit buisvormige constructies, wat in strijd is met de UEFA-regelgeving die vereist dat tribunes op solide funderingen rusten bedoeld voor permanent gebruik. Hierdoor kan alleen de Foucauld tribune, met een capaciteit van vijfduizend zitplaatsen, gebruikt worden. Echter, volgens UEFA-voorschriften moet een stadion minimaal achtduizend plaatsen bieden voor Europese wedstrijden.

Het management van Brest heeft tot het einde van het seizoen de tijd om een alternatief stadion te vinden binnen nationaal grondgebied, aangezien UEFA eist dat Europese thuiswedstrijden op nationaal grondgebied gespeeld worden. Na dertig wedstrijden staat de ploeg van Marco Bizot met 53 punten op plek drie in de Ligue 1. Dat zijn er maar twee minder als nummer twee AS Monaco, dat nog een wedstrijd moet inhalen, en één meer dan nummer drie LOSC Lille.