Nieuws

Kan PSV donderdagavond al feestvieren? Dit zijn de drie scenario's voor de titel

Kan PSV donderdagavond al feestvieren? Dit zijn de drie scenario's voor de titel

25 april - 08:57 Laatste update: 18:55

PSV staat aan de vooravond van een mogelijk kampioenschap in de Eredivisie. Donderdag speelt de ploeg uit Eindhoven tegen sc Heerenveen en afhankelijk van hun eigen resultaat en dat van Feyenoord, kunnen ze de titel al in de wacht slepen. VoetbalNieuws.nl zet de scenario's voor je op een rij.

Scenario 1: PSV wordt kampioen

PSV wordt donderdag officieel kampioen als ze een beter resultaat behalen dan Feyenoord. Als PSV wint in Heerenveen en Feyenoord punten verliest tegen Go Ahead Eagles, barst het feest in Eindhoven los. Mochten beide teams gelijkspelen, kan PSV alsnog kampioen worden als Feyenoord verliest. In deze gevallen wordt de schaal op 5 mei, tijdens de volgende thuiswedstrijd tegen Sparta, overhandigd.

Scenario 2: PSV wordt officieus kampioen

Als PSV en Feyenoord donderdag hetzelfde resultaat boeken, kan PSV alvast een bescheiden feestje voorbereiden. Gezien het grote verschil in doelsaldo (+78 tegenover +54 van Feyenoord) is het zeer onwaarschijnlijk dat Feyenoord dit nog kan inhalen. Na deze wedstrijd staan nog drie wedstrijden op het programma.

Scenario 3: kampioenschap PSV wordt uitgesteld

Het scenario waar PSV-fans liever niet aan denken: als PSV verliest van sc Heerenveen en Feyenoord wint van Go Ahead Eagles, wordt het kampioenschap uitgesteld. Het verschil in punten kan dan teruglopen tot zes. Het kampioenschap kan dan op zijn vroegst op 5 mei veiliggesteld worden, afhankelijk van de resultaten van die dag.