Zorgen voor Koeman: deze Oranje-internationals missen het EK door blessures

Deze Oranje-internationals kampen met blessures in aanloop naar het EK
11 juni om 12:40
Laatste update: 11 juni om 12:40

Het clubseizoen is op zijn einde en dat betekent dat de blik al enige tijd op het EK kan. Dat is voor Ronald Koeman al langer het geval, maar de bondscoach zal zich stiekem toch wel wat zorgen maken. De één na de andere Oranje-international komt in opspraak wegens blessures. Voor welke spelers geldt dit eigenlijk allemaal? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Quilindschy Hartman

Voor Quilindschy Hartman ging het fout tijdens het Eredivisie-duel tussen Feyenoord en FC Utrecht. Van de linksback is het zeker dat hij een streep door het EK moet zetten. De verdediger heeft een kruisbandblessure opgelopen en het is nog maar de vraag of hij dit kalenderjaar nog in actie kan komen voor Feyenoord.

Noa Lang

Voor Noa Lang sloeg het noodlot aan het eind van de winterse transferperiode toe. De aanvaller van PSV liep een nieuwe hamstringblessure op en moest zo een streep door het eindtoernooi in Duitsland zetten. Lang zal aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen weer fit zijn en zijn minuten gaan maken voor regerend landskampioen PSV.

Mats Wieffer

De Feyenoord middenvelder moest de KNVB bekerfinale al aan zich voorbij laten gaan en bleek ook in het restant van het voetbalseizoen niet meer inzetbaar voor zowel Feyenoord als het Nederlands elftal. De controlerende middenvelder kan zich gaan focussen op het nieuwe seizoen, de vraag is waar hij tegen die tijd onder contract staat.

Frenkie de Jong

De meest recente gevelde Oranje-international is Frenkie de Jong. De middenvelder liep voor de derde keer dit seizoen een enkelblessure op en probeerde koste wat het kost op tijd fit te zijn voor het EK. De race tegen de klok werd echter verloren en na een aantal dagen in het Oranje-kamp kwam maandag het nieuws dat de spelmaker neit mee zal reizen naar Duitsland.

Sven Botman

Newcastle United-verdediger Sven Botman is langdurig uitgeschakeld na een kruisbandblessure die hij opliep in een FA Cup-duel met Manchester City. Daardoor zal hij zeker negen maanden missen, wat een streep zet door zijn eventuele EK-deelname. Dit seizoen had Botman al eerder problemen met dezelfde knie, wat hem diverse wedstrijden aan de zijlijn hield.

Quinten Timber

Ook de andere Timber reist niet mee naar het EK. De Feyenoord-middenvelder zat bi de voorlopige selectie, maar bleek niet fit genoeg om aan te sluiten bij de definitieve selectie. De controlerende middenvelder had goede papieren om mee te gaan, maar zou het eerste groepsduel niet halen en dus maakte Koeman andere keuzes. 

Marten de Roon

Wat een een prachtig seizoen voor De Roon had moeten worden, eindigde toch in mineur. De aanvoerder van Atalanta Bergamo raakte in de Italiaanse bekerfinale geblesseerd en moest daardoor de Europa League-finale aan zich voorbij laten gaan. Ook gaat er een streep door het EK met het Nederlands elftal en dus moet Koeman nog een middenvelder missen.

Teun Koopmeiners

Koopmeiners leek na een uitstekend seizoen met Atalanta Bergamo een basisspeler te worden op het EK in Duitsland. Tijdens de warming-up voor het uitzwaaiduel met IJsland schoot het echter in zijn lies en dus kan er een streep door EK-deelname. Voor bondscoach Ronald Koeman zal er een flinke puzzel gelegd moeten worden, nadat hij eerder op de dag ook Frenkie de Jong naar huis zag keren.