Volgens VI is het de bedoeling dat Minteh nog een jaar bij Feyenoord speelt

'Minteh eerst terug naar Newcastle, maar bedoeling is nog een jaar bij Feyenoord'

22 april om 14:02
Laatste update: 22 april om 14:05

Het is de bedoeling dat Yankuba Minteh nog een jaar bij Feyenoord gaat spelen, aldus Voetbal International. Volgens het weekblad keert de Gambiaan in eerste instantie terug naar Newcastle United, maar zal hij daarna nog een jaar in Rotterdam neerstrijken om Champions League-voetbal te gaan spelen.

Minteh is dit seizoen voor een jaar door Newcastle verhuurd aan Feyenoord en dat is een schot in de roos gebleken. De Rotterdammers zetten dan ook alles op alles om de buitenspeler nog een jaar in De Kuip te houden en volgens VI gaat dat ook gebeuren. De twee clubs voerden al gesprekken over een huurverlenging en het is de bedoeling dat die er ook van gaat komen, klinkt het.

Wel zal Minteh in eerste instantie terugkeren naar The Magpies en met hen op trainingskamp gaan. Op die manier kan de buitenspeler zich laten zien aan de club uit de Premier League, die heel tevreden is over de ontwikkelingen van de speler. Het is dan ook de bedoeling dat Minteh nog een jaar in de Eredivisie gaat vlammen en met Feyenoord in de Champions League gaat spelen.

Minteh kwam wat langzaam op stoom, maar dat is hij nu zeker. De rechtsbuiten staat inmiddels op negen treffers en vier assist in de Eredivisie en blonk bijvoorbeeld uit in de met 6-0 door Feyenoord gewonnen Klassieker tegen Ajax van enkele weken geleden. Zondag pakte Minteh nog wel een negatieve hoofdrol in de bekerfinale. De Gambinaan pakte twee gele kaarten en daarmee rood, waardoor de Rotterdammers met tien man verder moesten tegen NEC. Gelukkig voor Feyenoord ging dat niet ten koste van de bekerwinst.