Minteh over Newcastle en tweede plaats met Feyenoord: 'Zo voelt dat niet voor mij'

Yankuba Minteh droomt van de Premier League en wil de beker winnen met Feyenoord
13 maart om 10:01

Yankuba Minteh droomt ervan om ooit in de Premier League te spelen, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. De door Newcastle United aan Feyenoord verhuurde Gambiaan weet nog niet of zijn toekomst ook volgend seizoen in Rotterdam ligt.

Minteh steekt de laatste weken in een bloedvorm bij Feyenoord. De aanvaller kwam vier keer tot scoren in de laatste vier Eredivisie-duels en werd na afloop van de wedstrijd tegen Heracles Almelo naar zijn toekomst gevraagd. "Als ik de kans heb om hier te blijven, dan doe ik dat. Feyenoord is een fantastische club", klonk het.

Minteh kan wel willen, maar weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De rechtsbuiten heeft in ieder geval een duidelijk doel voor in de toekomst. "Uiteindelijk is de Premier League mijn doel en Newcastle United is de club die veel vertrouwen in me heeft. Ik heb geen idee hoe de toekomst eruitziet. Ik zal binnenkort wel horen wat voor plannen de club heeft met mij. Ik ben nog jong, ik heb de tijd, misschien dat ze me nog een keer willen verhuren. Ik weet het nog niet, ik hoor het wel, ik laat alles op me af komen. Ik weet alleen dat ik ooit in de Premier League zal spelen", aldus Minteh in gesprek met VI.

Prijs winnen in De Kuip

Als Minteh komend seizoen onverhoopt niet bij Feyenoord blijkt te spelen, dan heeft hij nog maar even de tijd om een prijs te winnen. De tweede plaats is voor hem niet genoeg. "De beker wil ik echt heel graag winnen. Dat is in ieder geval een tastbare prijs. Zo’n tweede plaats; ik weet echt wel dat we ons daarmee plaatsen voor de Champions League en is wat dat betreft dus evenveel waard als een kampioenschap, maar zo voelt dat voor mij niet. Ik wil kampioen worden, dat is waar je voor speelt. De beker zou ons seizoen extra glans geven", besluit hij.