Dit is hoe vaak Erling Haaland voor City scoorde in de knock-out fase van de CL

Hoe vaak kwam Haaland al tot scoren voor Man City in de knock-out fase van de CL?

17 april om 20:58

Sinds Erling Haaland zijn eerste stappen op het veld van Manchester City zette, begon hij eigenlijk al gelijk met scoren. De laatste tijd ontstaan er steeds meer geluiden dat de Noor alleen niet thuis geeft in grote wedstrijden, zoals in de Champions League. Hoe vaak kwam Haaland eigenlijk tot scoren voor City in de knock-out fase van het miljardenbal?

In zijn eerste seizoen bij City won Haaland direct de Champions League en ook dit seizoen is de kwartfinale van het toernooi minimaal een feit. De spits kwam in alle wedstrijden in die de Engelsen in die twee seizoenen in de knock-out fase speelde in actie. Daar kwam Haaland in totaal al acht keer in tot scoren.

Vijf van de acht goals die Haaland maakte, produceerde hij in één wedstrijd. In het seizoen 2022/23 was RB Leipzig in het Etihad Stadium een prooi voor de Noor. In de kwartfinale die daarop volgde kwam Haaland twee keer tot scoren tegen Bayern München en ook dit seizoen was het al raak. Eén keer moest FC Kopenhagen vissen in de achtste finales van het toernooi. In totaal staat de teller momenteel op achttien treffers voor City in de Champions League.