Dit schrijven de Franse kranten over de CL-zege van PSG op Barcelona

Dit schrijven de Franse kranten over de CL-zege van PSG op Barcelona
17 april om 08:21

In een wedstrijd die nu al als klassiek beschouwd wordt, heeft Paris Saint-Germain een fenomenale comeback gerealiseerd tegen FC Barcelona. Na een 3-2 nederlaag in Parijs, domineerden de Parijzenaars met een 4-1 overwinning in Spanje en verzekerden zo hun plek in de halve finale van de Champions League. 'PSG triomfeert op het veld van FC Barcelona en bereikt de halve finales van de Champions League', meldt L'Équipe.

Kylian Mbappé was de sleutelspeler met twee cruciale goals, waaronder een beslissende penalty in de 59ste minuut na een fout op Ousmane Dembélé door João Cancelo en een tweede doelpunt vlak voor het einde, waardoor PSG de overwinning veiligstelde. 'Kylian Mbappé, onverstoord, schenkt de kwalificatie aan zijn team met een krachtig ingeschoten penalty, gevolgd door een dubbel in de reguliere speeltijd', rapporteert L'Équipe.

'De rode kaart voor Araujo veranderde alles'
Een cruciaal moment in de wedstrijd was de rode kaart voor Ronald Araujo van Barcelona voor een overtreding net buiten het strafschopgebied. Dat hielp PSG de wedstrijd in hun voordeel te kantelen. 'De rode kaart voor Araujo veranderde alles', benadrukt de sportkrant.

Ousmane Dembélé, die vlak voor rust de gelijkmaker scoorde, en Vitinha, die het tweede doelpunt op zijn naam zette, waren ook cruciaal voor de Franse club. Hun prestaties worden door Le Parisien geprezen als heroïsch, met bijzondere aandacht voor de invloed van Dembélé op het spel. De Franse pers is lyrisch over deze overwinning.

'Tactisch meesterschap van Enrique'
Le Parisien omschrijft het als een 'compleet krankzinnige wedstrijd' waarin PSG een memorabele comeback beleefde, terwijl RTL Sport de focus legt op het tactische meesterschap van coach Luis Enrique. 'Enrique's beslissing om na de rode kaart de aanval te intensiveren, heeft PSG geholpen het overwicht te krijgen en uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken.'

Deze overwinning brengt PSG in de halve finale tegen Borussia Dortmund, een team dat ze eerder dit seizoen al tegenkwamen in de groepsfase. De verwachtingen zijn hooggespannen voor deze confrontatie, waarbij PSG hoopt hun indrukwekkende Europese campagne voort te zetten.