Nieuws

Dit schrijven de Spaanse sportkranten over de CL-nederlaag van Barcelona tegen PSG

Dit schrijven de Spaanse sportkranten over de CL-nederlaag van Barcelona tegen PSG

17 april - 06:57

Op een avond waarop Barcelona zich kon mengen in de strijd voor een Champions League-halvefinaleplaats, werd de droom abrupt beëindigd door een rode kaart voor Ronald Araujo. 'Een onfortuinlijke rode kaart breekt Barcelona', meldt Marca, na de 1-4 nederlaag tegen PSG. Het was de eerste nederlaag voor Barcelona sinds de aankondiging van Xavi's vertrek.

'Barcelona had alles in eigen hand, maar PSG was beter, vooral met een man meer op het veld', beschreef Marca verder. Het blad benadrukte dat Barcelona slechts een kort moment de overhand had, van het eerste doelpunt tot aan de rode kaart. 'In die vijftien minuten zag je wat mogelijk had kunnen zijn', voegt de krant toe, 'maar na de uitsluiting verloor Barcelona zijn structuur en daarmee de wedstrijd.'

'Een verstoorde droom door een moment van onrecht'

Mundo Deportivo benadrukt het keerpunt in de wedstrijd veroorzaakt door de arbitrale beslissing. 'Een avond die historisch had kunnen zijn, werd ruw onderbroken door een strenge beslissing van de scheidsrechter.' De Spaanse pers reageert fel op hoe de rode kaart het verloop van de wedstrijd heeft beïnvloed. 'Een verstoorde droom door een moment van onrecht', vat Mundo Deportivo het samen.

Diario SPORT richt zich op de opeenstapeling van tegenslagen voor Barcelona. 'PSG, de scheidsrechter en eigen fouten doen Barcelona de das om.' Het medium onderstreept hoe de combinatie van persoonlijke fouten en dubieuze beslissingen van de scheidsrechter Barcelona parten speelden, wat resulteerde in een 'rampzalige avond'.

'Araujo had beter PSG de gelijkmaker kunnen laten maken'

Tussen de regels door lees je in Marca ook kritiek op de tactische keuzes van coach Xavi, met name na de rode kaart. 'Het was misschien beter geweest als Araujo die fout niet had gemaakt, zelfs als dat een gelijkmaker had betekend', suggereert Marca, 'omdat spelen met tien man tegen een team als PSG bijna een gegarandeerde nederlaag betekent.'

Barcelona speelde met vastberadenheid, maar de rode kaart keerde de kansen tegen hen. De Spaanse pers was kritisch over de manier waarop de wedstrijd zich ontvouwde; de rode kaart en de daaropvolgende goals van PSG kwamen hard aan. Barcelona's hoop op een indrukwekkende comeback in de Champions League werd bruut beëindigd, waardoor de club teleurgesteld het toernooi verliet. PSG treedt in de halve finales aan tegen Borussia Dortmund, dat in een zinderende wedstrijd afrekende met Atlético Madrid.