'Ajax kan naam Cruijff definitief wegstrepen, oud-voetballer bedankte eerder al'

 'Ajax kan naam Jordi Cruijff definitief wegstrepen, oud-voetballer bedankte al'
11 april om 19:38
Laatste update: 11 april om 19:59

Ajax lijkt een mogelijke komst van Jordi Cruijff uit het hoofd te kunnen zetten. De oud-voetballer heeft namelijk zijn zinnen gezet op een terugkeer in de voetballerij als trainer, zo weet Mundo Deportivo te melden. De oud-voetballer bedankte dit jaar naar verluidt zelfs al voor een mogelijke rol in Amsterdam.

Recent werd de vijftigjarige Cruijff nog in verband gebracht met een mogelijke terugkeer in Amsterdam, waar hij als jong voetballertje tot 1988 actief was. Het was niet de eerste keer dat Cruijff genoemd werd als technische man bij Ajax. Na het vertrek van Marc Overmars galmde zijn naam al door de Johan Cruijff ArenA. In de zomer van 2023 liet Cruijff nog los dat hij zijn ambities als bestuurder niet laat varen, maar dat hij zich wilde richten op het trainersvak. Die ambities lijkt hij nu een nieuw leven in te gaan blazen.

Tussen 2021 en 2023 was Cruijff als technisch adviseur en sportief directeur werkzaam bij FC Barcelona. Na zijn vertrek zou Cruijff dit kalenderjaar nog aanbiedingen hebben ontvangen van Al-Ittihad, Ajax, Tottenham en Newcastle, waarvoor hij bedankte. Nu zou Cruijff aan de slag kunnen in de zandbak, waar clubs uit Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar interesse zouden hebben in zijn diensten.

Cruijff stond na zijn spelerscarrière aan het roer bij De Volewijckers, Maccabi Tel Aviv, Chongqing Lifan, het nationale team van Ecuador en Shenzhen FC.