Nieuws

Spaanse media reageren wisselend op prestaties en terugkeer van Frenkie de Jong

Spaanse media reageren wisselend op prestaties en terugkeer van Frenkie de Jong

11 april - 08:05

Frenkie de Jong keerde in het Parc des Princes terug in de basisopselling van FC Barcelona. Uiteindelijk zag de middenvelder vanaf de bank Andreas Christensen de wninende raak koppen. Hoe zagen de Spaanse media het optreden van De Jong? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Voor het eerst sinds 3 maart 2024 begon De Jong in de basis bij FC Barcelona. In het La Liga duel met Athletic Bilbao viel de middenvelder toen uit met een blessure en sindsdien zat hij in de lappenmand. Trainer Xavi besloot in de kwartfinale van de Champions League een licht risico te nemen met de Nederlander en zette hem in zijn basisopstelling. Na 76 minuten was het gedaan voor De Jong, maar zijn wissel bleek een gouden. Christensen kwam in de ploeg en nog geen minuut na zijn invalbeurt kopte de Deen op zijn verjaardag de 2-3 binnen.

'Herboren'

In de Spaanse sportkrant Diario Sport staat vooral stil bij het risico wat trainer Xavi nam met het opstellen van De Jong.'De gewaagde weddenschap van Xavi om hem na een blessure van enkele weken als basisspeler te plaatsen, laat de hiërarchie van de Nederlander in de kleedkamer zien', aldus de krant. 'Hij kon zijn klasse niet opleggen zoals verwacht kon worden, maar naarmate de minuten verstreken, werd hij meer geïntoneerd. In het doelpunt van Dembélé leek hij te zacht. Xavi verving hem toen hij al tekenen van vermoeidheid vertoonde.'

Dat De Jong zijn echte klasse niet etaleerde zag ook MARCA. Meerdere malen dit seizoen zocht de middenvelder al de clash met de sportkrant vanwege hun artikelen, maar na het duel met PSG moest hij het doen met twee sterren. Daarmee viel De Jong binnen het gemiddelde van zijn teamgenoten, want alleen Raphina kon rekenen op drie sterren. Volgens MARCA waren Marco Asensio en Gianluigi Donnarumma de slechtste spelers op het veld.

'Gebrek aan ritme'

Hoewel verschillende Spaanse kranten niet ontevreden waren over de Nederlandse middenvelder kreeg hij in Mundo Deportivo toch nog wat kritiek te verwerken. Zeker het eerste tegendoelpunt van PSG kon De Jong aangerekend worden. 'De middenvelder keerde na zijn blessure terug in de opstelling in een cruciale wedstrijd en toonde een zeker gebrek aan ritme, vooral tijdens het verdedigen van de doelpogingen van PSG.' La Vanguardia is nog harder en schrijft. 'Dembélé paste twee typische schijnbewegingen toe en verwarde daarmee zowel De Jong als Ter Stegen.'