PSG buigt laat voor Barcelona in spectaculaire eerste kwartfinale-ontmoeting

10 april - 22:52

Een laat doelpunt van invaller Andreas Christensen bezorgde FC Barcelona woensdagavond een sensationele 2-3 overwinning op PSG in de eerste kwartfinale van de Champions League. De Deen, die inviel voor Frenkie de Jong na diens terugkeer van een blessure, kopte in de slotfase de beslissende treffer binnen. Het duel in Parijs was een ware rollercoaster met vijf doelpunten.

Barcelona nam in de eerste helft de leiding via Raphinha, die een fout van keeper Gianluigi Donnarumma afstrafte, maar PSG reageerde krachtig. Uitgerekend Ousmane Dembélé, de voormalige speler van Barça, trok de stand vlak na rust gelijk met een verwoestend schot. De thuisploeg ging vervolgens aan de leiding door een doelpunt van Vitinha, die met een slimme schuiver Marc-André ter Stegen passeerde.

De gelijkmaker van Barcelona kwam op naam van Raphinha, die zijn tweede van de avond maakte na een sublieme assist van Pedri, kort na zijn entree. Het duel leek daarom te eindigen in een gelijkspel, maar Christensen, kort daarvoor ingebracht, kopte een hoekschop binnen en verzekerde Barcelona van een cruciale uitoverwinning.

Met dit resultaat zet Barcelona een grote stap richting de halve finale, terwijl PSG zich moet herpakken voor de return in Spanje. Die vindt volgende week dinsdag al plaats.