Nieuws

Hoe vaak won Xavi de Champions League als speler van Barcelona?

Hoe vaak won Xavi de Champions League als speler van Barcelona?

10 april - 15:55 Laatste update: 16:04

Xavi Hernandez staat bekend als legendarische middenvelder met een indrukwekkende palmares bij FC Barcelona. Tijdens zijn carrière als speler heeft de middenvelder enorm veel prijzen weten te veroveren. Woensdagavond staat hij als trainer van Barcelona aan de zijlijn tegen PSG, met de hoop een goede uitgangspositie te creëren voor de return. Hoe vaak wist Xavi het miljoenenbal te winnen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Hoe vaak heeft Xavi de Champions League gewonnen als speler?

Xavi Hernandez heeft met FC Barcelona vier keer de Champions League gewonnen. Deze overwinningen vonden plaats in de seizoenen 2005/2006, 2008/2009, 2010/2011, en 2014/2015, waarmee hij zijn status als voetballegende bevestigde.

De eerste triomf van Xavi in dit toernooi kwam in het seizoen 2005/2006, toen Barcelona Arsenal in de finale versloeg. Deze overwinning markeerde het begin van een glorieuze periode voor de club. Drie jaar later, in het seizoen 2008/2009, was Xavi opnieuw cruciaal voor Barcelona’s succes. Onder leiding van Pep Guardiola domineerde het team Manchester United in de finale, waarbij Xavi’s meesterschap op het middenveld van cruciaal belang was.

Barcelona’s dominantie in Europa bleef voortduren, met Xavi als sleutelspeler. In het seizoen 2010/2011 behaalde hij zijn derde Champions League titel, opnieuw ten koste van Manchester United. Zijn inzicht, passnauwkeurigheid en tactisch begrip droegen bij aan een van de meest memorabele overwinningen van de club in deze competitie. Zijn vierde en laatste overwinning in de Champions League kwam in het seizoen 2014/2015, wat tevens zijn laatste seizoen bij de club was voordat hij zijn carrière voortzette in Qatar. In deze finale overtrof Barcelona Juventus, waarmee Xavi zijn afscheid van de club die hij zo lang diende, bekroonde met nog een Europees succes.