Nieuws

'Van Nistelrooij op kandidatenlijst om als trainer terug te keren in Spanje'

'Van Nistelrooij op kandidatenlijst om als trainer terug te keren in Spanje'

8 april - 12:34 Laatste update: 12:59

RCD Mallorca staat op het punt om afscheid te nemen van coach Javier Aguirre en Ruud van Nistelrooij wordt sterk overwogen als zijn opvolger, meldt Relevo. Ondanks pogingen om Aguirre, die het team naar de Copa del Rey-finale leidde, aan boord te houden, wijst alles erop dat zijn toekomst elders ligt.

Naast Van Nistelrooij zijn Diego Martínez, voormalig coach van Granada, en Eder Sarabia, met een indrukwekkende eerste seizoen bij Andorra, ook kandidaten voor de positie. Van Nistelrooy, die als voetballer in Spanje actief was bij Real Madrid en Málaga, zou naar verluidt oren hebben om op Mallorca aan de slag te gaan. Het is nog maar de vraag of de trainersvacature bij de verliezend bekerfinalist open komt te staan, doordat Aguirre nog weinig over zijn eigen toekomst bekend wil maken. Gesprekken tussen de club en trainer die over een aflopend contract beschikt zullen pas na het einde van dit seizoen gaan plaatsvinden.

Na zijn spraakmakende vertrek bij PSV aan het eind van vorig seizoen, zit Van Nistelrooij dit gehele seizoen al zonder club.  Eind maart werd Van Nistelrooij nog in verband gebracht met een trainersklus bij Club Brugge, maar ging onlangs vermeende gesprekken toch niet aan de slag in België.