Promotie Beerschot naar hoogste niveau Belgie trainerscarrière Dirk Kuijt

Kuijt met Beerschot wel succesvol: zo verliep zijn trainerscarrière tot dusver

7 april om 23:30

Dirk Kuijt won zondag met Beerschot van Oostende. Zijn ploeg is daarmee verzekerd van promotie naar de Jupiler Pro League. VoetbalNieuws.nl brengt de trainerscarrière van Kuijt voor je in beeld. 

Dirk Kuijt promoveert met Beerschot

Dirk Kuijt is er zondag met Beerschot in geslaagd om promotie af te dwingen naar het hoogste niveau van België. Beerschot had op bezoek bij Oostende genoeg aan een 1-2 zege om zeker te zijn van promotie naar de Jupiler Pro League. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Kuijt met zijn ploeg eerste in de Belgische tweede klasse. In de 28 gespeelde wedstrijden wist Beerschot 56 punten te bemachtigen door zeventien overwinningen, vijf gelijke spelen en zes nederlagen.

Kuijt trainer van Beerschot

Sinds 28 december 2023 is Kuijt werkzaam voor de Belgische club. Hij volgde destijds de Oostenrijker Andreas Wieland op. Wieland ging in zijn eigen land aan de slag als technisch directeur van LASK Linz. Tot nu toe stond Kuijt twaalf wedstrijden aan het roer. Hierin haalde de trainer zeven overwinningen, drie gelijke spelen en twee nederlagen. Dat betekent dat Kuijt gemiddeld twee punten per wedstrijd haalt met zijn team.

Trainerscarrière van Dirk Kuijt

Kuijt lijkt bij Beerschot aardig op zijn plek te zitten met het moyen van twee punten per wedstrijd. In het seizoen 2022/2023 stond de oud-international zeventien keer voor de groep bij ADO Den Haag. Hier werd hij wegens tegenvallende resultaten ontslagen. In die zeventien wedstrijden haalde de trainer slechts een puntgemiddelde van 1,12. Voor zijn aanstelling bij de residentieclub was Kuijt lange tijd werkzaam als trainer bij Feyenoord O19. Hier stond hij 48 wedstrijden voor de groep en haalde hij een puntgemiddelde van 1,54.