Liverpool loopt met 2-2 averij op in titelstrijd: Salah redt punt tegen Man United

7 april - 18:25 Laatste update: 18:25

Manchester United en Liverpool zijn niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. In wat een makkelijke wedstrijd leek te worden voor The Reds kroop de ploeg van Erik ten Hag uiteindelijk toch nog uit de schulp. Mohamed Salah redde tegen het einde van de wedstrijd een punt door een strafschop raak te schieten.

Er was voor de ploeg van Ten Hag geen enkel moment rust, want na de bizarre nederlaag op Stamford Bridge stond alweer de clash met Liverpool op het programma. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden werd het een enorm spektakel met een 4-3 overwinning voor Manchester United na verlenging. Daarmee zijn The Red Devils nog altijd in de race voor een prijs dit seizoen.

Het begin van de Premier League-wedstrijd, was in tegenstelling tot de FA Cup-wedstrijd, niet spannend. Liverpool was verreweg de betere partij en was de baas op Old Trafford. Het eerste doelpunt kwam op naam van Luis Díaz. De Colombiaan schoot mooi binnen nadat een corner werd verlengd. Vogelvrij bij de tweede paal kon Diaz vervolgens binnenschieten.

De 0-1 stand in het voordeel van Liverpool was ook de ruststand, maar een wereldgoal van Bruno Fernandes zou Manchester United weer naast The Reds zetten. Het eerste schot op doel van de ploeg van Ten Hag was er een van een grote afstand, maar de bal viel pardoes binnen. Daarmee scoorde de Portugees zijn zesde doelpunt van het seizoen en nam hij de ploeg bij de hand.

Het grote Engelse talent Kobbie Mainoo zou er vervolgens nog een schepje bovenop doen. Na een snelle aanval van de ploeg van Ten Hag kwam de middenvelder vrij op de zestienmeter van Liverpool en zonder na te denken schoot hij schitterend raak. Mainoo draaide mooi weg en deponeerde de bal in de bovenhoek.

Hoewel het er richting het einde van de wedstrijd uitzag dat The Reds averij zouden oplopen in de Premier League titelstrijd deed Mohamed Salah toch nog wat terug. De Egyptenaar miste eerst een grote kans, maar mocht wel aanleggen van elf meter. Na een domme overtreding van Aaron Wan-Bissaka ging Harvey Elliot tegen de grond en scheidsrechter Anthony Taylor koon niets anders dan naar de stip wijzen. Salah benutte de strafschop en zorgde nog voor een echt slotoffensief van Liverpool.

De zeven minuten durende blessuretijd kon niet snel genoeg voorbij gaan voor Manchester United. Liverpool ging op zoek naar de winnende treffer en drong de ploeg van Ten Hag daarmee ver terug op de eigen helft. Diaz kreeg nog een enorme kans, maar schoot die de tribunes van Old Trafford in. Met het gelijkspel en de overwinning van Arsenal zijn The Gunners de nieuwe koploper in Engeland. Arsenal en Liverpool hebben beide evenveel punten, maar de manschappen van Mikel Arteta hebben een beter doelsaldo.