Nieuws

'Opsteker in herstel van Frenkie de Jong: rentree bij FC Barcelona aanstaande'

'Opsteker in herstel van Frenkie de Jong: rentree bij FC Barcelona aanstaande'

6 april - 14:57 Laatste update: 15:07

Frenkie de Jong lijkt spoedig zijn rentree voor FC Barcelona te gaan maken, zo weet AS te melden. De Oranje-international viel ruim een maand geleden geblesseerd uit bij Barça en keert zeer waarschijnlijk tegen Paris Saint-Germain terug. Daar tegenover staat wel dat Pedri nog niet in staat is om weer in actie te komen voor de ploeg.

Pedri lijkt de cruciale Champions League-wedstrijd tegen PSG te missen na het niet voltooien van de training. De Jong, herstellend van een enkelblessure, en Andreas Christensen zijn echter wel fit verklaard. In de aanloop naar de belangrijke kwartfinale tegen PSG heeft FC Barcelona te maken met gemengde gevoelens. Pedri, geplaagd door spierblessures dit seizoen, heeft de training niet volledig kunnen afwerken en zal naar alle waarschijnlijkheid de wedstrijd in Parijs missen. Dit in tegenstelling tot De Jong en Christensen, die beiden succesvol terugkeerden op het trainingsveld.

De Jong, die op 3 maart in het duel met Athletic Club door zijn enkel ging en noodgedwongen per karretje het veld moest verlaten, heeft de volledige training zonder problemen doorstaan. Zijn terugkeer wordt als 'bijna zeker' beschouwd, wat een welkome versterking is voor Barça. Christensen, hersteld van een achillespeesblessure, voegt zich ook bij de selectie voor de confrontatie met PSG. De situatie rond Pedri is zorgwekkend. De jonge middenvelder kon slechts meer dan de helft van de training voltooien, na dit seizoen al drie keer te zijn uitgevallen met spierblessures. Zijn club benadrukt dat een volledig herstel de prioriteit heeft, waardoor zijn afwezigheid in Parijs vrijwel vaststaat.

Aanstaande woensdag staat de eerste wedstrijd in de kwarfinales van de UCL tussen PSG en Barça op het progrmma. Naast Pedri, moet Xavi het ook nog altijd doen zonder Gavi en Alejandro Balde.