Nieuws

Keuzestress voor Beelen: deze ploegen waren in de race voor de verdediger

Keuzestress voor Beelen: deze ploegen waren in de race voor de verdediger

6 april - 07:48 Laatste update: 09:08

Thomas Beelen heeft zijn draai bij Feyenoord gevonden, maar de verdediger had afgelopen zomer meerdere keuzes. VoetbalNieuws vertelt je welke ploegen in de race waren en hoe de Feyenoorder kijkt naar zijn prestaties.

Beelen maakt de laatste maanden indruk bij Feyenoord. De verdediger heeft het stokje van Gernot Trauner moeiteloos overgenomen en wist de laatste maanden topspitsen als Romelu Lukaku en Luuk de Jong moeiteloos van scoren af te houden. Zijn carrière had er echter anders uit kunnen zien als de Hardewijker niet voor Feyenoord had gekozen.

Welke ploegen hadden er interesse in Beelen?

In de zomer trok Beelen van PEC Zwolle naar Feyenoord, maar de Rotterdammers waren niet de enige gegadigden. "Onwerkelijk was het. Van Ajax, dat las ik later ook, dat Alfred Schreuder daar mijn naam heeft laten vallen, maar daar weet ik eerlijk gezegd niets van. Maar opeens was er veel interesse. Kijk, ik had wel door dat het goed ging bij PEC. En dan hoop je dat de clubs die in de subtop van Nederland meedraaien bij jouw zaakwaarnemer aankloppen. Dat gebeurde ook. Maar er kwam dus ook interesse van de echte top in Nederland. Feyenoord en PSV. Nee, dat die clubs wilden praten, leverde voor mij geen slapeloze nachten op. Maar het hoofd gaat wel even wat voller zitten, zeg maar. Je denkt er vaak aan", vertelt Beelen aan het Algemeen Daglad.

Over zijn duels met de topspitsen is Beelen enkel enthousiast. De verdediger geeft aan er van te genieten en er naar uit te kijken om zich weer eens aan dat type tegenstanders te meten. "Ik moest opeens aan de bak. Ik dacht: je krijgt niet veel kansen en je moet er staan als die kans zich wel voordoet. Door de test kwam ik wel lekker heen. Eerder had ik de Japanner Kyogo Furuhashi van Celtic. Een jongen die heel veel de diepte zoekt. Lukaku is compleet anders. Er was een moment dat ik dacht: oké, zo sterk ben je dus. Ik wil tegen heel goede spitsen spelen. Die uitdaging vind ik leuk. Dat smaakt echt naar meer."