Opstellingen

Opstelling Feyenoord bekend: Slot gunt Lopez een basisplaats tegen FC Volendam

Opstelling Feyenoord bekend: Slot gunt Lopez een basisplaats tegen FC Volendam

4 april - 17:37 Laatste update: 17:40

Feyenoord gaat met Marcos Lopez in de basis starten tijdens het bezoek aan FC Volendam. De 24-jarige linksachter krijgt daarmee de voorkeur boven Bart Nieuwkoop. Bij de Rotterdammers keert Calvin Stengs terug in de basis en ontbreekt Quilindschy Hartman nog altijd door een zware blessure.

Doordat Hartman dit seizoen niet meer in actie zal komen, moest Slot ook voor het bezoek aan Volendam puzzelen in zijn verdediging. Dit keer koos de oefenmeester voor Lopez, die eind februari tijdens het bekerduel met FC Groningen (2-1) voor het laatst in de basis stond. De linksachter wordt in de verdediging vergezeld door Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Thomas Beelen. Tussen de palen is Timon Wellenreuther nog altijd de vervanger van de afwezige Justin Bijlow.

Op het middenveld keert Stengs terug in de basiself van Slot. De aanvallende middenvelder raakte begin maart geblesseerd aan zijn knie en moest drie wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Afgelopen zondag keerde Slot al terug tegen FC Utrecht (4-2) en heeft direct weer een basisplaats te pakken. Op het middenveld is er ook plek voor uitblinkende duo Mats Wieffer en Quinten Timber.

De aanval staat met Yankuba Minteh, Santiago Gimenez en Igor Paixão de laatste weken al vast bij Feyenoord. Laatstgenoemde is met drie goals in drie wedstrijden op dreef en hoopt zich tegen de hekkensluiter te kunnen onderscheiden. Om 18.45 uur gaat de bal rollen in Kras Stadion.

Volledige opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Lopez; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez en Paixao