Nieuws

Wanneer won Feyenoord voor het laatst twee keer in een seizoen van Ajax?

Wanneer won Feyenoord voor het laatst twee keer in een seizoen van Ajax?

3 april - 19:15 Laatste update: 7 april - 16:31

Feyenoord heeft Ajax zondagmiddag een ongekend pak slaag gegeven. De Rotterdammers wonnen met 6-0 van hun aartsrivaal en boekten daarmee twee Klassiekerzeges in één seizoen. Wanneer gebeurde dat voor het laatst? VoetbalNieuws.nl dook voor je in de geschiedenisboeken.

Het verschil tussen Feyenoord en Ajax is dit seizoen enorm. Feyenoord is de huidige nummer twee van de ranglijst, Ajax na zondag zesde. Waar de regerend landskampioen waarde creëert, goed voetbal laat zien en bestuurlijk in rustig vaarwater verkeert, is dat in Amsterdam alles behalve het geval. De ploeg van trainer John van 't Schip moet in het restant van het seizoen alle zeilen bijzetten om Europees voetbal te halen.

De ontmoeting in Amsterdam eindigde eerder dit seizoen in een klinkende 0-4 overwinning voor Feyenoord. De wedstrijd werd eind september bij een 0-3 tussenstand gestaakt doordat de aanhang van Ajax bewust vuurwerk op het veld gooide. Santiago Gimenez maakte daarin een hattrick. In totaal maakte Feyenoord dus tien goals in twee wedstrijden tegen Ajax.

Feyenoord wint twee keer in één seizoen van Ajax

Feyenoord verslaat het zijn grote rivaal voor het eerst sinds het seizoen 2005/2006 tweemaal in één Eredivisie-seizoen. Destijds wonnen de Rotterdammers in De Kuip met 3-2, en werd het in de ArenA 1-2.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!