Nieuws

Deze Nederlander maakt kans om in de Premier League Hall of Fame te komen

Deze Nederlander maakt kans om in de Premier League Hall of Fame te komen

1 april - 20:30

De nieuwe lijst van spelers die genomineerd zijn voor de Premier League Hall of Fame is bekend gemaakt. Daarop prijkt de naam van één Nederlander. Wie mag zich kandidaat noemen voor een felbegeerd plekje? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Eén nieuwe naam in de Premier League Hall of Fame van 2024 is al duidelijk. Ashley Cole mag zich tussen de lijst van twintig spelers en twee managers scharen, maar nog vijftien anderen maken kans. Fans kunnen stemmen op twee verschillende spelers en bij genoeg stemmen wordt er plaats gemaakt. Eén Nederlander maakte al deel uit van de eerste tien spelers die naar de Hall of Fame werden gestuurd. Samen met Alan Shearer, Thierry Henry, Eric Cantona, Roy Keane, David Beckham, Frank Lampard en Steven Gerrard werd Dennis Bergkamp ook bekroond. 

Welke Nederlander is kandidaat voor de Premier League Hall of Fame?

Er staan genoeg grote namen op de lijst van 2024. Onder andere Sol Campbell, Cesc Fabregas, Eden Hazard, Gary Neville, John Terry en Yaya Toure prijken op de lijst van vijftien namen. Ook maakt Edwin van der Sar kans op een plekje in de Hall of Fame. De oud-keeper van Manchester United en Fulham in Engeland was goed voor 313 wedstrijden in de Engelse competitie en hield 132 keer de nul. Ook won hij vier keer de Premier League-titel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!