Transfernieuws

'Interesse in Frimpong laat komende zomer transfergeweld losbarsten in Manchester'

'Interesse in Frimpong laat komende zomer transfergeweld losbarsten in Manchester'

1 april - 10:06

De interesse in Jeremie Frimpong gaat komende zomer zorgen voor een ware transferoorlog tussen Manchester United en Manchester City, zo weet The Sun te melden. Frimpong staat al enige tijd op de radar van United en zou nu ook terug kunnen keren naar City, zo klinkt het. Komende zomer zou een speciale afkoopclausule een sleutelrol in de toekomst van Frimpong kunnen spelen.

Frimpong heeft zich dit seizoen ontpopt tot een sleutelspeler bij Bayer Leverkusen, dat op weg is om zich te kronen tot landskampioen van Duitsland. Met zowel elf doelpunten als assists heeft de veelzijdige verdediger zich in de kijker van de Engelse top gespeeld. United en City zien in hem een waardevolle versterking, met zijn oude club die hem beschouwt als de toekomstige opvolger van Kyle Walker. De Oranje-international heeft een afkoopclausule van naar verluidt 40 miljoen euro, die enkel deze zomer geactiveerd kan worden.

Bij Leverkusen heeft Frimpong niet alleen als rechtsback, maar ook op het middenveld en als linksback gespeeld, wat zijn veelzijdigheid en waarde voor teams benadrukt. Zijn vermogen om op beide flanken te spelen en zijn status als zogenoemde home-grown speler maken hem een aantrekkelijke optie voor zowel City als United. Frimpong verhuisde op zevenjarige leeftijd met zijn ouders naar Engeland en kwam in 2010 terecht in de jeugdopleiding van City, dat hem in 2019 aan Celtic verkocht.

Met de mogelijke komst van Frimpong zo Sir Jim Ratcliffe, de nieuwe eigenaar van United, een statement willen maken in de nieuwe koers die de club onder zijn bewind wil op gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!