Transfernieuws

'Clausule in contract Frimpong maakt toptransfer naar Premier League mogelijk'

'Clausule in contract Frimpong maakt toptransfer naar Premier League mogelijk'

30-11-2023 17:04 Laatste update: 17:05

Jeremie Frimpong zou zomaar eens een toptransfer naar de Premier League kunnen maken. Volgens Fabrizio Romano houdt Arsenal de ontwikkeling van de Nederlandse vleugelverdediger nauwlettend in de gaten. De journalist weet bovendien te melden dat de rechtsback een clausule in zijn contract zou hebben.

Het moet gek lopen als Frimpong aan het eind van het seizoen niet vertrekt bij Bayer Leverkusen. De Oranje-international speelt de pannen van het dak bij de koploper van de Bundesliga, wat tot dusver al interesse van Bayern München en FC Barcelona opleverde. Naar verluidt zou ook Arsenal zich daar nu bij hebben gevoegd.

In Londen wacht echter flinke concurrentie voor Frimpong, mocht de transfer er daadwerkelijk van komen. Met Ben White, Takehiro Tomiyashu en de geblesseerde Jurriën Timber heeft manager Mikel Arteta al genoeg opties op de rechterflank. Echter zou hij graag nog een 'aanvallend georiënteerde' vleugelverdediger willen verwelkomen. Volgens Romano gaan er verhalen rond dat Frimpong een clausule van 34 miljoen pond in zijn contract heeft, omgerekend zo'n 39 miljoen euro.

De Italiaan voorspelt dat de strijd om Frimpongs handtekening in juni 2024 zal gaan losbarsten. Zijn contract bij Die Werkself loopt nog tot medio 2028. Met vier goals en acht assists is hij in het huidige seizoen van absolute waarde voor de ploeg van trainer Xabi Alonso.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!