Nieuws

Vermeulen komt met update rond vermeend mediaboycot Simons: dit is er aan de hand

Vermeulen komt met update rond vermeend mediaboycot Simons: dit is er aan de hand

1 april - 07:49

Arno Vermeulen heeft de verhalen over een vermeende mediaboycot van Xavi Simons tegen gesproken. Volgens de analist van de NOS zit de vork anders in de steel. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Vermeulen met je door.

Tijdens de afgelopen interlandperiode werd namelijk gesuggereerd dat Simons niet meer met de Nederlandse per wilde praten. De bekritiseerde aanvaller zou er genoeg van hebben en de pers boycotten. Dat is volgens Vermeulen helemaal niet het geval. "Het idee dat hij een boycot heeft, is ongegrond," verklaarde de analist zondagavond tijdens Studio Voetbal, om de verwarring rondom de situatie van de jonge middenvelder te verhelderen.

Misverstanden ontstonden volgens Vermeulen toen Simons geen interview gaf aan RTL 7 na een Champions League-wedstrijd, en ook niet verscheen in media rondom zijn interlands. ESPN-verslaggever Pascal Kamperman suggereerde dat Simons zich oneerlijk behandeld voelde door de Nederlandse pers. "Dat hij na die ene wedstrijd niet sprak, betekent niet dat hij alle media vermijdt," lichtte Vermeulen toe. De analist onthulde verder dat hoewel er geen verzoek voor een interview met Simons door de NOS was ingediend bij de KNVB, "hij had zeker gereageerd als we dat hadden gedaan. We hebben hier te maken met een misverstand."

"De bereidheid van Simons om met Nederlandse verslaggevers te praten bevestigt het belang van heldere en directe communicatiekanalen", concludeert Vermeulen. "Via de knip- en plaksites die we allemaal kennen, is het dan niet meer tegen te houden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!