Nieuws

Welke reeks kwam voor Van Dijk ten einde na het duel met Brighton & Hove Albion?

Welke reeks kwam voor Van Dijk ten einde na het duel met Brighton & Hove Albion?

31 maart - 19:40

Voor Virgil van Dijk is er een einde gekomen aan een geweldige defensieve reeks. De verdediger van Liverpool was bijna niet te kloppen in de lucht. Aan welke streak kwam er precies een einde? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Voor Liverpool was het duel met Brighton & Hove Albion een belangrijk duel in de strijd om de Premier League-titel. Danny Welback scoorde de openingstreffer voor de bezoekers, maar Luis Díaz en Mohamed Salah stelde uiteindelijk orde op zaken. Van Dijk kreeg in de vijftigste minuut een gele kaart, maar ergens in het duel sprong een speler van Brighton iets hoger dan de aanvoerder van Liverpool.

Aan welke streak kwam een einde na het duel met Brighton & Hove Albion?

Sinds 31 januari verloor Van Dijk geen kopduel meer in de Premier League. In de wedstrijd tegen Chelsea wonnen The Reds eenvoudig met 4-1, maar sindsdien wist er geen enkele speler de centrale verdediger te verslaan in een kopduel. Tegen Arsenal, Burnley, Brentford, Luton Town, Nottingham Forest en Manchester City won Van Dijk al zijn 25 luchtduels. Opponent Brighton & Hove Albion had echter Lewis Dunk. De 1 meter 92 lange centrale verdediger van The Seagulls maakte een einde aan die reeks.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!