Nieuws

Dit is wanneer PEC Zwolle voor het laatst een thuiszege wist te boeken op Ajax

Dit is wanneer PEC Zwolle voor het laatst een thuiszege wist te boeken op Ajax

31 maart - 10:47

Zondagmiddag staat de confrontatie tussen PEC Zwolle en Ajax op het programma. De bezoekers zijn de gedoodverfde favoriet, maar is dat ook terecht? VoetbalNieuws duikt in de geschiedenis en vertelt je wanneer de Amsterdammers voor het laatst verloren in Zwolle.

Ajax strijdt nog altijd om Europees voetbal. De Amsterdammers hebben de hoop op Champions League-voetbal nog niet opgegeven, maar de kansen slinken met de week. Ajax staat twaalf punten achter op FC Twente waardoor het bijna onmogelijk is om nog derde te worden. PEC kent een keurig seizoen. Zij zijn terug te vinden op de dertiende plaats en lijken zich te gaan handhaven.

Wanneer wist PEC voor het laatste te winnen van Ajax?

Het komt niet vaak voor, maar PEC wint wel eens van Ajax. Echter niet vaak want in de competitie verloren de Amsterdammers maar viermaal van de ploeg uit Zwolle. Voor de laatste thuiszege van PEC op Ajax moeten we terug naar het seizoen 1988-89. Destijds werd het 4-1 en moest Ajax het onderspit delven. Eerder dit seizoen werd het 2-2, maar dat was gezien de prestaties deze eeuw was dat een unicum. In de dertien edities daarvoor won Ajax maar liefst dertien keer.

Ondanks de competitienederlagen wist PEC deze eeuw tweemaal wel te winnen van Ajax. Opvallend is dat de ploeg uit Zwolle door die twee overwinningen zelfs twee prijzen wist te pakken. In 2014 werd de KNVB Bekerfinale met 5-1 gewonnen en enkele maanden later werd de Johan Cruijff Schaal veroverd door met 1-0 te zegevieren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!