Nieuws

'Niet Memphis, maar tijdschrift: dit is wie de borgtocht van Alves heeft betaald'

'Niet Memphis, maar tijdschrift: dit is wie de borgtocht van Alves heeft betaald'

30 maart - 22:00 Laatste update: 22:04

Na veel speculatie is onthuld dat niet Memphis Depay, maar een Braziliaans tijdschrift de borgsom voor Dani Alves betaalde. De deal omvat een uniek interview met Alves en zijn partner Joana Sanz, in plaats van het eerder vermoede nepnieuws rondom Depay.

Wie heeft de borgsom van Dani Alves betaald?

Onlangs werd Dani Alves op borgtocht vrijgelaten. Het gerucht ging dat de borgsom van maar liefst één miljoen euro afgetikt was door Memphis Depay. Deze roddel werd echter snel ontkend door Sebastien Ledure, de advocaat van de Nederlandse voetballer. "Dit is fake news. Het is compleet onwaar." Nu blijkt dat de borgsom is betaald door een bekend Braziliaans tijdschrift, zo onthulde journalist Marisa Martín Blázquez in het programma Fiesta. Eerdere speculaties wezen onder anderen Memphis Depay en de vader van Neymar als mogelijke betalers aan.

Waarom heeft een Braziliaans tijdschrift de borgsom van Dani Alves betaald?

Blázquez laat weten dat Alves en zijn partner Joana Sanz in ruil voor de borgsom van één miljoen euro zullen deelnemen aan een documentaire-achtig interview. De betaling lijkt dus een voorschot te zijn op hun deelname.

Waarvoor is Dani Alves veroordeeld?

Alves is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en zes maanden. De Braziliaanse voetballer is door de Spaanse rechtbank schuldig bevonden aan de verkrachting van een jonge vrouw op het toilet in een Spaanse nachtclub. Daarnaast heeft hij het slachtoffer een schadevergoeding moeten betalen van 150.000 euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!