Nieuws

Bosz kritisch op eigen ploeg: dit zegt de PSV-coach na de wanvertoning tegen NEC

Bosz kritisch op eigen ploeg: dit zegt de PSV-coach na de wanvertoning tegen NEC

30 maart - 19:39
2

PSV leed zaterdag zijn eerste nederlaag dit Eredivisieseizoen. In Nijmegen werd met 3-1 verloren van NEC, maar vooral de manier waarop de Eindhovenaren voor de dag kwamen stoorde Peter Bosz. De oefenmeester sprak zich na afloop van het duel uit bij ESPN over de wanprestatie van zijn ploeg.

Bosz spreekt bij de zender zijn onvrede uit over de manier waarop de Eindhovenaren speelden tegen de bekerfinalist. "Wij hebben vandaag dramatisch slecht gevoetbald. We kwamen tegen de verhouding in op voorsprong en toen kregen we wat meer grip. Maar als je ziet hoe we de 1-1 weggeven, de goals direct na rust tegenkrijgen en met Luuk de Jong zelfs een penalty missen: daarin zie je de hele wedstrijd terug, niet goed genoeg."

Het is voor PSV de eerste nederlaag dit seizoen en vooral de houding van zijn elftal kon Bosz niet bekoren. "Ja, natuurlijk ben ik geschrokken. Ik heb mijn ploeg nog niet zo gezien. Ik vond het bij vlagen ook hautain en bijna arrogant", gaat een zeer kritische Bosz verder. " We moeten hard werken en intensiteit in de wedstrijd brengen. We speelden in een heel laag tempo en leden veel balverlies. Ik vind dat de wil om te winnen bij NEC er veel meer vanaf straalde. Daardoor hebben zij deze wedstrijd volledig terecht gewonnen", aldus de trainer.

De trainer van PSV zag het voor de rust al misgaan bij zijn ploeg. "Ja. In de rust heb ik al gezegd dat het me niet aanstond. Maar dan zie je dat het vaak heel lastig om te draaien is. Na de wedstrijd heb ik ook nog eens verteld dat we niet op deze manier bovenaan zijn gekomen en op deze manier ook niet bovenaan zullen blijven. Dat moet veranderen. "

"We moeten de wedstrijden met de juiste instelling spelen, zoals we het hele seizoen al doen. Dan kun je ook een keer verliezen, dat kan altijd. Maar niet op deze manier.” Bosz baalt ervan dat hij met zijn ploeg de ongeslagen status in de Eredivisie kwijt is. "Natuurlijk speelt dat ook mee, maar wij moeten kampioen worden. Dat is het belangrijkste van deze nederlaag."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!