Nieuws

Dit is hoe Cillessen reageert op zijn eerste gestopte penalty in de Eredivisie

Dit is hoe Cillessen reageert op zijn eerste gestopte penalty in de Eredivisie

30 maart - 19:11

NEC won zaterdagavond met 3-1 van PSV. De Eindhovenaren leken tien minuten voor tijd de ideale kans te krijgen om terug te komen in de wedstrijd, maar Jasper Cillessen stopte een penalty van Luuk de Jong. Het was voor de doelman de eerste penalty in de Eredivisie die hij pakte. Na afloop van het duel tegen PSV ging Cillessen voor de camera van ESPN in op zijn prestatie. 

"De laatste penalty die telde niet, daar heb je (Milan van Dongen, red.) nog om gelachen, dus nu kan ik lachen", aldus Cillessen. De presentator van ESPN ontkende vervolgens de doelman te hebben uitgelachen, maar daar ging Cillessen niet in mee. "Ik heb je podcast gezien. Niet terugkrabbelen, je hebt me uitgelachen." Cillessen refereerde hiermee aan het penaltymoment tegen RKC. De doelman leek de strafschop toen te stoppen, maar de penalty moest opnieuw worden genomen vanwege spelers die te vroeg inliepen. In tweede instantie ging de penalty er wel in. 

Ondanks het halen van zijn gram is de doelman tegenover analist Kenneth Perez realistisch over het stoppen van strafschoppen. "Ik zeg eerlijk, ik ben ook geen specialist. Als hij erin gaat wordt het nog gekkenhuis, nu is het resultaat binnen. Het is sportieve wraak en een goede opsteker voor de ploeg. Die nemen we mee naar dinsdag en naar de derby tegen Vitesse. Daarna werken we langzaam toe naar de bekerfinale."

In het interview zegt de doelman dat zijn heldenrol op een bijzonder goed moment komt. "Een jaar geleden zat ik vrij diep, ook met privéproblemen. Dat had zijn weerslag op mij, dan ga je rare dingen doen op het veld. Je moet op een gegeven moment de knop omzetten. Ik ben er nog niet, maar dit is wel een mooie opsteker."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!