Nieuws

Zo denkt Babel over zijn toekomst en een mogelijke terugkeer in de Eredivisie

Zo denkt Babel over zijn toekomst en een mogelijke terugkeer in de Eredivisie

30 maart - 13:28

Op 37-jarige leeftijd zit Ryan Babel al enige tijd zonder club. Toch is de voormalig international nog niet gestopt als voetballer. In gesprek met de NOS sprak Babel zich uit over zijn toekomst en een mogelijke terugkeer naar de EredivisieVoetbalNieuws neemt de uitspraken van de oud-aanvaller van onder meer Ajax met je door!

In het gesprek met de NOS reflecteerde Babel op zijn huidige situatie: "Ik ben het nog aan het uitpuzzelen. Ik heb op dit moment geen team en kan nu van mijn vrije tijd genieten, maar ik vind voetbal nog wel heerlijk", gaf de aanvaller aan. Recent kwam Babel nog in actie met de Ajax Legends tegen Liverpool. Zijn passie voor het spelletje lijkt de overhand te hebben in zijn overweging om door te gaan met voetballen. "Een gedeelte van mij wil nog heel graag voetballen omdat het leuk is. En omdat het leuk is, wil je graag in een team spelen dat leuk voetbal speelt", benadrukt Babel.

Babel liet Nederland in 2007 al eens achter voor avonturen bij Liverpool en TSG Hoffenheim en keerde in 2012 terug bij Ajax. Een jaar later vertrok de aanvaller weer en droeg daarna de shirts van Kasimpasa, Al-Ain FC, Deportivo La Coruña, Besiktas, Fulham en Galatasaray. In 2020 keerde Babel op huurbasis voor een seizoen terug bij Ajax, waarna hij tussen 2022 en 2023 voor Eyüpspor speelde. Sinds afgelopen zomer zit de aanvaller zonder club. "Bij mijn laatste club gingen we drie dagen van tevoren al op pad voor een uitwedstrijd. Zes uur met de bus, op een gegeven moment wordt dat mentaal moeilijk," gaf de aanvaller aan, die de impact van reizen op zijn persoonlijke leven benadrukt.

Een nieuwe terugkeer naar Nederland sluit Babel voorlopig niet uit, mits het bij het juiste team is. "Als het een team is waar ik me goed bij voel en plezier kan hebben, dan kan ik erover nadenken." De 69-voudig international was in dienst van Ajax in de Eredivisie goed voor achttien doelpunten en dertien assists in 94 wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!