Nieuws

'Huwelijk tussen Ryan en AZ niet verlengd: keeper vertrekt transfervrij in zomer'

'Huwelijk tussen Ryan en AZ niet verlengd: keeper vertrekt transfervrij in zomer'

29 maart - 12:40 Laatste update: 12:40

Mathew Ryan en AZ gaan het aflopende contract van de doelman niet verlengen. Daarmee komt er een einde aan het huwelijk tussen beiden. De Australiër tekende tijdens het winterse transferwindow van 2023 in Alkmaar en vertrekt per 1 juli.

'Ryan is bezig aan zijn laatste maanden in Alkmaar', schrijft AZ Alerts. 'De doelman mag komende zomer transfervrij vertrekken uit Alkmaar.' Daarmee komt er na anderhalf seizoen alweer een einde aan het dienstverband van de Australiër bij AZ. Tot nu toe kwam Ryan 56 keer in actie voor de Alkmaarders en daarin hield hij 22 keer de nul.

Volgens het medium is het aannemelijk dat Rome-Jayden Owusu-Oduro het stokje gaat overnemen van de 31-jarige. Door een langdurige blessure en de deelname van Ryan aan de Azië Cup, keepte de negentienjarige al meedere wedstrijden. Het debuut van Owusu-Oduro kwam tegen Legia Warschau in de Conference League. AZ verloor die wedstrijd met 2-0.

Naast Owusu-Oduro is Hobie Verhulst ook nog altijd actief in Alkmaar. Verhulst keepte dit seizoen één wedstrijd, maar kreeg daarin vier tegentreffers te verwerken. Het contract van de dertigjarige loopt tot medio 2025, terwijl Owusu-Oduro niet lang geleden zijn contract nog verlengde tot medio 2028. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!