Nieuws

Blessure Ryan duidelijk na ongeval in sportschool: geopereerd aan jukbeenbreuk

Blessure Ryan duidelijk na ongeval in sportschool: geopereerd aan jukbeenbreuk

11-12-2023 10:45

Mathew Ryan heeft een jukbeenbreuk opgelopen na een ongeluk in de sportschool. De keeper is geopereerd en moet de komende weken toekijken. Het is nog onduidelijk of hij mee kan naar de Azië-cup met Australië.

'Mathew Ryan heeft zondag tijdens een training een hoofdblessure opgelopen. De Australisch international is inmiddels geopereerd aan een jukbeenbreuk en staat enkele weken aan de kant', schrijft AZ op de clubwebsite. Eerder kwam al naar buiten dat de Australiër was betrokken bij een ongeval in de sportschool. 

Ongelukken komen nooit op een goed moment, maar nu al helemaal niet voor AZ. De Alkmaarders spelen donderdag het cruciale duel met Legia Warschau in de Conference League en enkele dagen later staat PSV op het programma in de Eredivisie. Hobie Verhulst lijkt logischer wijs zijn vervanger te worden, al kan talent Rome-Jayden Owusu-Oduro ook misschien zijn kans krijgen.

Voor de Alkmaarders was het wel al duidelijk dat Ryan de eerste weken van het nieuwe jaar zou moeten missen. Australië speelt op 13 januari haar eerste groepswedstrijd in de Azië-cup. De finale is op 10 februari, al is het afwachten of de 31-jarige door zijn blessure nog mee gaat naar het toernooi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!