Nieuws

Wanneer moet Ronald Koeman zijn EK-selectie bekendmaken?

Wanneer moet Ronald Koeman zijn EK-selectie bekendmaken?

28 maart - 20:45 Laatste update: 21:03

Het aftellen naar het EK 2024 van komende zomer is in volle gang. Ronald Koeman maakte zich recent nog hard voor een bredere selectie voor het eindtoernooi. Maar wanneer moet de bondscoach eigenlijk zijn definitieve selectie bij de UEFA inleveren? VoetbalNieuws neemt het met je door!

Koeman staat voor een uitdagende taak. Zijn beslissingen in de aanloop naar de deadline zullen niet alleen de samenstelling van het team beïnvloeden, maar ook hoe het Nederlands Elftal zal worden waargenomen door fans en critici. In die beslissing heeft Koeman mogelijk plek voor drie extra spelers, nu de UEFA de smeekbede van de bondscoach in werking lijkt te gaan stellen. Koeman gaf namelijk aan dat hij liever een selectie van 26 spelers heeft, in plaats van de 23 die nu nog als maximum geldt.

Wanneer maakt Koeman zijn EK-selectie van Oranje bekend?

Op 7 juni moet Koeman zijn definitieve selectie voor het EK van komende zomer bekend hebben gemaakt. Negen dagen later start het EK voor Nederland, met een groepswedstrijd tegen Polen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!