Nieuws

'Kritiek Koeman niet voor niets: UEFA praat over verruiming EK-selecties'

'Kritiek Koeman niet voor niets: UEFA praat over verruiming EK-selecties'

28 maart - 12:55

De kritiek die Oranje-bondscoach Ronald Koeman uitte op de grootte van de EK-selecties, lijkt niet zonder succes te zijn. De Europese voetbalbond gaat met landen en coaches praten over de mogelijke verruiming naar 26 spelers.

Dat meldt onder meer De Telegraaf. Tijdens een workshop op 8 april zal de situatie binnen de UEFA worden besproken. "Ik vind het absurd dat je voor het EK maar 23 spelers mag selecteren", zei Koeman dinsdag na afloop van de oefeninterland tegen Duitsland (2-1 verlies). Julian Nagelsmann, de coach van Die Mannschaft, was het er volgens hem mee eens.

"Voetballers worden zo zwaar belast. Dan krijg je veel blessures. We zijn anderhalve week geleden met 26 spelers begonnen en in negen dagen zijn er vier spelers afgehaakt", vervolgde Koeman zijn pleidooi. "En dat gebeurt ook bij andere landen. Nu moet ik mijn definitieve selectie op 7 juni inleveren. Daarna mag ik alleen nog maar een geblesseerde doelman wisselen. En we spelen op 16 juni pas onze eerste wedstrijd op het EK. En op dat EK gaan er ook weer spelers geblesseerd raken. Geloof me maar."

Op 16 juni speelt Nederland de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Polen. Daarvoor vinden op donderdag 6 juni en maandag 10 juni nog oefenwedstrijden plaats, tegen Canada en IJsland. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur en worden gespeeld in De Kuip.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!