Nieuws

Oosting laat zich uit: zo gaat FC Twente verder zonder de verbannen Brenet

Oosting laat zich uit: zo gaat FC Twente verder zonder de verbannen Brenet

28 maart - 17:39

Joseph Oosting heeft zich in gesprek met Tubantia uitgelaten over de verbannen Joshua Brenet. In aanloop naar de derby tegen Heracles staat de afwezigheid van de sterkhouder centraal. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Oosting met je door!

FC Twente en Oosting worstelen met de impact van Brenet's verbanning. "Hij was een verbinder," benadrukt de oefenmeester over de cruciale rol van de vleugelverdediger binnen zijn selectie. De club moest reageren op persoonlijke omstandigheden rond Brenet, wat leidde tot zijn afwezigheid. Oosting toont begrip voor deze moeilijke beslissing. "De clubbeslissing is helder, maar het gemis is voelbaar," verklaart hij.

De bijdragen van Brenet, zowel op en naast het veld, waren essentieel voor het team, benadrukt Oosting.  De afwezigheid van Brenet dwingt Twente tot strategische aanpassingen. "Joshua was bepalend in onze laatste wedstrijden," herinnert Oosting zich. Alfons Sampsted en Youri Regeer worden als mogelijke vervangers gezien.

Terwijl het seizoen zijn climax nadert, staat FC Twente voor de uitdaging zich te herpakken zonder Brenet. Oosting blijft optimistisch: "We beschikken nog steeds over een sterke selectie." De ware test wordt hoe het team zich aanpast en verenigt om deze tegenslag te overwinnen. Na 26 wedstrijden staat FC Twente met 53 punten sterk op plek drie in de Eredivisie. Zondagmiddag wacht in Enschede de derby tegen streekgenoot Heracles, dat veertiende staat. Naast Brenet moet Oosting het ook nog altijd doen zonder Mees Hilgers en Alec Van Hoorenbeeck.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!