Nieuws

'Bayern wijst alternatief aan voor Alonso, Nagelsmann en Zidane niet aan de orde'

'Bayern wijst alternatief aan voor Alonso, Nagelsmann en Zidane niet aan de orde'

28 maart - 16:11 Laatste update: 16:27

Binnen Bayern München zou er een alternatief zijn aangewezen voor als Xabi Alonso komende zomer niet komt, zo weet Kicker te melden. Het Duitse medium spreekt van Ralf Rangnick als tweede optie voor de opvolging van de vertrekkende Thomas Tuchel. In München zou er daarnaast een streep zijn gezet door een aantal grote namen als mogelijke opvolgers.

Ondanks een sterke voorkeur voor Alonso, die als droomkandidaat op de verlanglijst van Bayern staat, klinkt de naam van Rangnick luidt rond de grootmacht. Daarnaast sprak ook Lothar Matthäus zich recent over Rangnick uit. De clubicoon ziet de Oostenrijker als een uitstekende optie, dankzij diens indrukwekkende staat van dienst en focus op jeugdontwikkeling. 

In de intensieve jacht op een nieuwe coach staat Alonso vooralsnog centraal in München. Toch zou de leiding van Bayern met Rangnick een alternatief naar voren hebben geschoven. De oefenmeester staat momenteel aan het roer bij het Oostenrijks nationaal team, na zijn vertrek bij Manchester United in mei 2022. Matthäus benadrukt Rangnicks kandidatuur en behoort volgens hem absoluut tot de kandidatenlijst van Max Eberl, de algemeen directeur sport in München.  De voetbalfilosofie van Rangnick, gericht op attractief spel en talentontwikkeling, zou naadloos aansluiten op de ambities van De Rekordmeister.

In de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester voor volgend seizoen klonken al enkele interessante opties voor Bayern. Nu blijkt dat er in ieder geval al een streep is gezet door een mogelijke komst van Antonio Conte, José Mourinho en Zinedine Zidane, zo klinkt het. Recent werd ook nog Roberto De Zerbi aan de toplcub gelinkt en lijkt hij nog altijd tot een van de kandidaten te behoren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!