Nieuws

Ajax Vrouwen doen goede zaken: zoveel verdiende de club in de Champions League

Ajax Vrouwen doen goede zaken: zoveel verdiende de club in de Champions League

27 maart - 23:49

De Ajax Vrouwen plaatsen zich via de play-offs voor de groepsfase van de Women's Champions League. Na een geweldige groepsfase werd de kwartfinale uiteindelijk het eindstation. Hoeveel verdiende Ajax aan de goede prestaties van de voetbalsters? VoetbalNieuws.nl rekent het voor je uit.

Nog nooit haalde Ajax de groepsfase van de Women's Champions League, maar nadat de formatie van Suzanne Bakker veel te sterk bleek voor FC Zürich was de eerste plaatsing dan uiteindelijk toch een feit. Daarmee pakte de Ajax Vrouwen voor het eerst een groot geld bedrag. Tijdens de voorrondes is slechts tweehonderdduizend euro te verdienen, maar bij plaatsing voor het hoofdtoernooi verdubbelt het bedrag.

Wat hebben de Ajax Vrouwen dit seizoen verdiend in de Women's Champions League?

Door plaatsing voor de groepsfase pakte de Amsterdammers dus al vierhonderdduizend euro. Per overwinning in de groepsfase kon daar nog eens vijftigduizend euro bijkomen en per gelijkspel zevtienduizend euro. Door de behaalde resultaten kwam daar nog eens 167 duizend euro bij. De eerste kwartfinale plek voor een Nederlandse ploeg zorgde voor een prijs van 160 duizend euro. Alles bij elkaar opgeteld hebben de Ajax Vrouwen dit seizoen ruim zevenhonderdduizend euro overgehouden aan de Women's Champions League. 

Startpremie groepsfase: 400 duizend euro
Wedstrijdpremies: 167 duizend euro
Ticket kwartfinale: 160 duizend euro
Totaal: 727 duizend euro

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

logo

Chelsea

  • 1
  • 1
FT
  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

Einde wedstrijd


È. Périsset

J. Rytting Kaneryd

A. Beever-Jones

J. Čanković

G. Reiten

C. Macário

M. Ramírez

S. Nüsken

K. Buchanan

Tweede helft

M. Ramírez

G. Reiten


Aftrap 21:00

WEDSTRIJD INFO


Datum
woensdag 27 maart 2024
Stadion
Stamford Bridge
Aftrap
21:00
Scheidsrechter
Olofsson