Nieuws

Koeman licht tipje van de sluier: naast Verbruggen start ook deze verdediger

Koeman licht tipje van de sluier: naast Verbruggen start ook deze verdediger

25 maart - 18:50

Ronald Koeman heeft bevestigt dat Matthijs de Ligt zal gaan spelen tegen Duitsland. Daarmee is hij de volgende basisspeler die bekend wordt naast keeper Bart Verbruggen. Eerder vertelde de bondscoach al dat hij zijn keeper zal wisselen voor het oefenduel in Frankfurt.

Doordat De Ligt naast Koeman plaats nam op de persconferentie ging de aanwezige pers er vanuit dat de verdediger van Bayern München ook in de basis zou starten. "Ja, dat klopt", bevestigt Koeman daarop. "Hij is een van de vier of vijf verdedigers."

Wel laat Koeman los dat hij het anders gaat doen dan tegen Schotland. "Ja, want er staat een andere keeper op doel en Matthijs, dus het is anders." Eerder maakte de bondscoach van Oranje al bekend dat de keeper van Brighton & Hove Albion de voorkeur gaat krijgen boven Mark Flekken. Hoewel bondscoach Julian Nagelsmann zijn gehele basis al bekend maakte deed Koeman dat dus niet. "Dat is zijn goed recht, maar waarom zou ik elf namen geven?"

Met De Ligt en Verbruggen start het Nederlands elftal dus, maar het zou zomaar kunnen dat er ook nog een debutant binnen de lijnen komt in Frankfurt. Tijdens het duel met Schotland maakte Quinten Timber geen minuut, maar dat zou tegen Duitsland wel heel anders kunnen zijn. "Dat zou kunnen, ja."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!