Nieuws

'Goed nieuws voor Ajax: Henderson is fit genoeg voor oefenduel tegen België'

'Goed nieuws voor Ajax: Henderson is fit genoeg voor oefenduel tegen België'

24 maart - 20:30

Jordan Henderson is fit genoeg bevonden om te spelen in het oefenduel tegen België. Daarmee ontving John van 't Schip ook goed nieuws, want Henderson verliet Ajax met een lichte blessure. Erik ten Hag daarentegen kreeg juist slecht nieuws.

Kort voor het oefenduel met België heeft Henderson dus de groepstraining hervat, zo meldt The Sun. De 33-jarige speelde al 81 interlands voor The Three Lions en kwam daarin drie keer tot scoren. In het laatste duel voor hij naar de selectie van Gareth Southgate trok tegen Sparta Rotterdam verliet Henderson het veld met een blessure. De bondscoach van de Engelsen liet al weten te hopen op de middenvelder voor het duel met de Belgen.

Ten Hag kreeg juist te horen dat er slecht nieuws was. Harry Maguire kreeg in de verloren oefenwedstrijd tegen Brazilië wederom last van zijn lies. Eerder dit seizoen moest de verdediger al geruime tijd missen vanwege een soortgelijke blessure, maar een scan moet nog uitwijzen hoe lang Ten Hag zijn aanvoeder moet missen. Maguire heeft het Engelse team inmiddels verlaten.

Ook Kyle Walker is niet meer beschikbaar voor het oefeninterland tegen België. De verdediger keerde terug naar Manchester City met een blessure. Walker raakte eerst Maguire nog vol in het gezicht met een bal, maar niet veel later moest hij hobbelend het veld verlaten. Daarmee wordt de Engelse lappenmand steeds maar groter.