Nieuws

Dit zeggen de Ajax-legendes over de huidige staat van de Amsterdamse club

Dit zeggen de Ajax-legendes over de huidige staat van de Amsterdamse club

24 maart - 15:20 Laatste update: 15:25

De huidige staat van Ajax doet pijn bij de legendes van de Amsterdamse club. De Ajax Legends speelden dit weekend een benefietwedstrijd tegen de Liverpool Legends en na afloop gaan de oud-spelers in op de dramatische vorm van Ajax 1. VoetbalNieuws brengt je op de hoogte!

"Ik denk dat de huidige selectie van Ajax het heel moeilijk zou hebben tegen deze legends", begint Mister Ajax, Sjaak Swart, in gesprek met de NOS. "We hebben moeite om vijfde te worden. Dat kan echt niet bij Ajax. We hebben twaalf spelers van die meneer uit Duitsland (voormalig technisch directeur Sven Mislintat, red.) gehad, echt schandalig."

Jari Litmanen, de Finse Ajax-legende die in 1995 de Champions League won met de Amsterdammers, kijkt met veel verdriet naar de huidige staat van Ajax. "We weten allemaal wat Ajax betekent en waar de successen in het verleden lagen. Na een heleboel mooie jaren is er een flinke terugslag en dat is schrikken voor alle Ajacieden."

Ook Edgar Davids kijkt met pijn in het hart naar het dramatische seizoen van Ajax, dat momenteel vijfde staat in de Eredivisie. "Je moet het zo zien: bij een topclub gaat het in fases. Volgend seizoen proberen we weer op een aanvaardbaar niveau te komen", aldus Davids, die hoopt dat zijn club er weer snel bovenop komt. "Je hebt goede beleidsbepalers nodig en die schijnen er nu te zijn, maar je moet nog wel altijd op het veld presteren. Je kunt straks wel een toptrainer hebben, maar als je materiaal van een te laag niveau is, gaat het 'm niet worden."