Nieuws

Deze international is volgens Koeman niet meer weg te denken uit Oranje

Deze international is volgens Koeman niet meer weg te denken uit Oranje

22 maart - 23:43

Ronald Koeman was na afloop van de overwinning op Schotland (4-0) erg kritisch op zijn spelers. Daarnaast is er volgens de bondscoach zelf één international al niet meer weg te denken uit Oranje. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Koeman met je door!

Met 4-0 winnen en niet tevreden zijn, dat is volgens de bondscoach zelf ook gek te noemen. "We zijn aan de bal niet goed geweest, op de laatste fase na, maar toen werd het veld groter. Maar de fase daarvoor, een uur lang..", begint Koeman tegenover de NOS. "Het begin was slecht, onrustig, slordig. Als we wat meer rust hadden, werden we ook heel gevaarlijk, maar te weinig, want eigenlijk hebben zij nog de betere kansen van de wedstrijd gehad", gaat de bondscoach verder.

Als voorbeelden kaart Koeman balverlies van Mats Wieffer aan, die met geluk de inzet van Lawrence Shankland op de lat zag eindigen. "Als je dit soort fouten maakt, dan is een systeem of een wedstrijd ook niet aan de orde", aldus de oefenmeester. Een speler die juist wél op lofzang kon rekenen van Koeman, was Tijjani Reijnders. De middenvelder tekende voor zijn eerste treffer in Oranje en speelde een sterke wedstrijd. "De manier waarop hij speelt; hoe makkelijk hij op verschillende posities op het middenveld speelt, de versnelling die hij heeft, de geweldige goal die hij maakt", somde Koeman op. "Hij is in een heel korte tijd uitgegroeid tot een geweldige speler, die op dit moment niet is weg te denken uit dit elftal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!