Wie is João Mendes, de zoon van Ronaldinho?

Zoon Ronaldinho maakt veel indruk bij FC Barcelona: wie is João Mendes?

22 maart om 18:48

Voor João Mendes is de opmars bij FC Barcelona officieel begonnen. De negentienjarige Braziliaan werd recent voor het eerst door Xavi bij het eerste elftal gehaald voor een training. Maar wie is deze zoon van de legendarische Ronaldinho? VoetbalNieuws stelt Mendes aan je voor!

In maart 2023 maakte FC Barcelona bekend Mendes vast te hebben gelegd. De voetballer is dus de zoon van Ronaldinho en is geboren op 25 februari 2026 in Rio de Janeiro, Brazilië. Desondanks dat hij niet met dezelfde naam als zijn vader speelt, maakte Mendes al op jonge leeftijd zijn eerste stappen richting het profvoetbal. Toen hij tien jaar oud was stroomde hij de jeugdopleiding van Flamengo binnen. Drie jaar later nam Cruzeiro hem over en probeerde hij het feit dat hij 'de zoon van' is, zo goed mogelijk te verbergen.  Een jaar later volgde het eerste profcontract voor de linkspoot.

In februari 2022 nam Cruzeiro afscheid van Mendes en zat hij ruim een jaar zonder club. Wat volgde was in januari 2023 een stage bij FC Barcelona, de oude club van zijn vader. In eerste instantie zou de tiener geen al te sterke indruk hebben achter gelaten, maar mocht op aandringen van president Joan Laporta toch langer bij Barça blijven. Een maand later maakte Ronaldinho bekend dat zijn zoon definitief bij de club zou blijven en zo kreeg Mendes vervolgens een contract voorgeschoteld. Mendes sloot aan bij Barça Onder 19 en mocht een jaar na zijn contract voor het eerst meetrainen met heet eerste elftal. Zijn contract in Barcelona loopt nog tot medio 2024.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door João Mendes de Assis Moreira (@_mendesjoao_)